Numer referencyjny
TA-201909171621

Stypendysta w projekcie badawczym

Szczegóły

Oferta ważna do
2019-10-17
Wysokość wynagrodzenia
Nie określono
Branża
Nauka/Edukacja
Rodzaj umowy/współpracy
Umowa stypendialna
Region
woj. mazowieckie
Miasto
Warszawa
Preferowane kierunki
Nie określono

Pracodawca

SWPS Uniwersytet Humanistycznospołeczny
Biuro Karier SWPS

Stypendysta w projekcie badawczym

Katedra Psychologii

Miejsce: Warszawa/Poznań

Rodzaj konkursu NCN: OPUS

Opis projektu: Poszukujemy stypendysty do udziału w projekcie badawczym dotyczącym związków między wegetarianizmem, tożsamością społeczną i dobrostanem psychicznym finansowanym przez Narodowe Centrum Nauki (konkurs OPUS, 018/31 / B / HS6 / 02822). Kierownikiem zespołu naukowego jest John Nezlek (SWPS, Poznań i William & Mary), natomiast współkierowniczkami są Marzena Cypryańska (SWPS, Warszawa), Izabela Krejtz (SWPS, Warszawa) oraz Catherine Forestell (William & Mary).

Stypendyście oferujemy:

● W zależności od wkładu stypendysty w konkretny projekt, może on zostać oficjalnym współautorem. Współautorstwo nie jest gwarantowane i będzie ustalane indywidualnie dla każdego przypadku w sposób zgodny z wytycznymi APA dotyczącymi określania współautorstwa

● Finansowanie będzie obowiązywać przez trzy lata. Wyłoniony kandydat początkowo zostanie zatrudniony na podstawie sześciomiesięcznej umowy. Jeśli praca stypendysty będzie zadowalająca, zaoferowana mu zostanie umowa na dłuższy okres

● Wynagrodzenie wynosi do 4500 / miesiąc (netto)

Wykaz dokumentacji konkursowej:

● CV, transkrypcja ocen, krótkie podsumowanie zainteresowań badawczych i odpowiednich doświadczeń oraz dane kontaktowe do dwóch członków wydziału, którzy będą gotowi przekazać rekomendacje.

Podsumowanie zainteresowań i doświadczeń powinno odnosić się do powyższych wymagań.

Uwaga: Chociaż dotacja związana jest z SWPS Poznań, znaczna ilość / większość pracy (np. spotkań) będzie realizowana w Warszawie.

Zgłoszenie należy przesłać za pośrednictwem FORMULARZA: http://bit.ly/2jW3bN9

Termin składania dokumentów upływa 20 września 2019 roku.

Na podstawie przesłanych informacji niektórzy kandydaci zostaną zaproszeni na rozmowę kwalifikacyjną.

Rozmowy odbędą się w siedzibie SWPS w Warszawie 25 września 2019 r.

Rozstrzygnięcie konkursu nastąpi do 30 września 2019 roku.

Wyłonieni kandydaci będą mogli rozpocząć pracę od 2 października 2019 roku.

Komisja Konkursowa zastrzega sobie prawo do kontaktu jedynie z wybranymi kandydatami.

Ewentualne pytania można przesłać do: John Nezlek pod adresem: jnezlek@swps.edu.pl, pytania w kwestiach formalnych proszę kierować na adres pkolanczyk-zwierz@swps.edu.pl.



Wymagania

  • Od kandydatów oczekujemy: ● Zgodnie regulacjami określonymi przez NCN aplikacje mogą składać osoby, które mają status: o studenta studiów dziennych lub zaocznych drugiego stopnia na uniwersytetach w Rzeczypospolitej Polskiej o studenta co najmniej czwartego roku studiów magisterskich na uniwersytecie w Rzeczypospolitej Polskiej o doktoranta w uprawnionej jednostce organizacyjnej uniwersytetu, instytucie naukowym Polskiej Akademii Nauk, instytucie badawczym lub międzynarodowym instytucie naukowym w Rzeczypospolitej Polskiej o uczestnika seminarium doktoranckiego piszącego pracę doktorską ● Biegłej znajomości języka angielskiego – warunek konieczny - zespół badawczy będzie pracował głównie w tym języku ● Znajomości programu SPSS oraz umiejętności bądź chęci nauczenia się pracy z narzędziem Qualtrics, sieciowym oprogramowaniem badawczym ● Mile widziana znajomość zagadnień związanych z wegetarianizmem

Zadania

  • ● Udział w spotkaniach grup badawczych ● Przygotowywanie podsumowań badań naukowych ● Pomoc w opracowaniu pomiarów ● Organizowanie i prowadzenie grup fokusowych ● Organizowanie i prowadzenie badań eksperymentalnych ● Nadzorowanie grup studentów asystujących w projekcie
Oferta utraciła ważność.
Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz tutaj.